Skip to content

Terassilasitus

Terassilasitus

Terassilasien avulla saadaan terassista säänkestävä hyödyllinen tila, joka pysyy siistinä ja vähentää lämmityskustannuksia. Tällaiset ratkaisut sopivat hyvin omakotitaloihin, kesämökkeihin ja myös liikehuoneistojen, mm. ravintolan tilan laajentamiseen. Lasitettu terassi on viihtyisä ajanviettopaikka, jossa voi nauttia kesästä pitkällä syksyyn.

Lasitukseen on tarjolla kaksi eri vaihtoehtoa:

Kehystetty lasitus,
Kehystämätön lasitus.

Laseista voidaan valita yksikerroksinen karkaistu kirkas tai sävytetty lasi. Alumiiniprofiilit jauhemaalataan värikartan sävyihin. Halutessa voi terassilasiin asentaa myös lukituksen.

Kehystetyt terassilasit

Helposti asennettava terassien lasiliukuovien järjestelmä koostuu alumiiniprofiileista valmistetuista moduuleista ja niiden sisään sijoitetuista laseista. Moduulit liikkuvat sujuvasti huoltovapailla muovipinnoitteisilla laakerirullilla 2-, 3- tai 4-rivisen ylä- ja alakiskon välissä, kiskoissa on vedenpoistoaukot. Moduuleiden liitoskohdissa on nk. tuulilukko ja harjatiiviste. Tämä erityisvalmisteinen tiiviste eristää melua ja parantaa terassin pöly- ja vesitiiviyttä. Tuulilukolla on myös turvatoiminto – moduuleita ei pysty irrottamaan ulkopuolelta.

Kehystämättömät terassilasit

Tuote on samanlainen kuin parvekkeen lasitusjärjestelmä ja koostuu ylä- ja alaohjauskiskosta sekä vaakarullapyörillä varustetuista laseista niiden välissä. Rullapyörien ja profiilien yhdistelmä mahdollistaa lasien perättäisen siirtämisen. Lasipaneelien avaaminen aloitetaan reunalasista, joka käännetään 90 asteen verran sisäänpäin, seuraavat lasipaneelit siirtyvät reunalasin kohdalle ja avautuvat samalla tavalla sisäänpäin kääntämällä. Näin saadaan lopulta kaikki lasipaneelit siirrettyä kirjan lehtien tavoin sisäänpäin seinän viereen ja terassi on kokonaan auki.

© 2018-2020 Lasi & idea Oy